Vinyasa yoga

Vinyasa Yoga is een onderdeel van Ashtanga. Deze vorm van yoga spitst meer toe op de ademhaling. Je leert te bewegen en te ademen, deze twee te koppelen in iedere houding waar je naartoe beweegt. Zelf vind ik deze vorm van yoga soms zo mooi dat het lijkt op een dans. We hebben daarom ook les op rustgevende muziek. Het is geweldig om je mee te laten voeren, je lichaam geeft het ritme aan als een golf beweging.

Ashtanga Yoga is een dynamische vorm van Yoga. Hierbij voer je houdingen in series achter elkaar uit. Maar doordat deze vorm dynamisch is, moet je ook overgangen maken naar de verschillende houdingen. Deze overgang noem je een Vinyasa.

De flexibiliteit neemt toe, maar je gaat automatisch ook meer zweet produceren en dus transpireren. Je beweegt,  brengt de bloedsomloop op gang en stimuleert de zweetklieren waardoor je afvalstoffen beter kwijt kunt raken. Hierdoor wordt het lichaam gereinigd. Spieren en organen worden versterkt waardoor ook duursporters er veel profijt van kunnen hebben. Ademhalingsoefeningen maar ook meditaties spelen bij Vinyasa Yoga dus een grote rol. Een goede ademhaling en meditatie zal voor meer rust, ontspanning en energie zorgen. Je brengt zuurstof naar je spieren en ervaart meer rust in je dagelijks leven als je vaker Vinyasa yoga doet!

Voor wie?

Uit je hoofd in je lijf! Ben jij een denker en vind je het lastig om je gedachten eens opzij te zetten? Dan is dit jouw Yoga vorm. Vinyasa betekent verbinden, en dit is wat we doen. Deze vorm is in beweging, en zorgt ervoor dat je jouw lichaam leert voelen en behandelen met respect. We ademen diep, middels Yoga ademhaling Oujjaj. Dit zorgt ervoor dat je gedachten rustiger worden, een rustige ademhaling betekent rustige gedachten! Breathe…